Financiering solar carports

Subsidies en financiering voor de verduurzaming van parkeerterreinen

Financiering van uw solar carport

Solar carports zijn een uitstekend alternatief voor bedrijven die willen verduurzamen met zonnepanelen, maar een dak hebben dat niet draagkrachtig of groot genoeg is om al hun benodigde duurzame energie op te wekken. Er komt echter wel een stuk meer kijken bij een solar carport dan bij zonnepanelen op dak: meer materiaal, fundatie, etcetera. Hierdoor is de financiering van solar carports soms een uitdaging, maar er zijn verscheidene subsidies en financieringsmogelijkheden die beschikbaar zijn voor potentiële kopers.

Onze financieringsopties
Subsidie mogelijkheden voor solar carports

Subsidies

Landelijk

Landelijke subsidies, zoals de SDE++ voor grootverbruik en de ISDE voor kleinverbruik, kunnen voor solar carports worden benut.

Lees meer

Provinciaal

Steeds meer provincies bieden subsidies specifiek voor het verduurzamen van parkeerterreinen met solar carports.

Lees meer

Regionaal

Ook sommige gemeentes hebben hun eigen stimulansen om te helpen bij het realiseren van solar carport projecten.

Lees meer

Financiering van uw solar carport

Bij Solarparking begrijpen we dat elk project uniek is en vereist dat financieringsoplossingen flexibel zijn om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Of u nu kiest voor directe aankoop, huur, financial lease of een Power Purchase Agreement (PPA), wij bieden op maat gemaakte opties die passen bij uw financiële situatie en duurzaamheidsdoelen. Ontdek de mogelijkheden om uw solar carport project te realiseren:


Koop

Door te kiezen voor koop, investeert u direct in een solar carport, waardoor u onmiddellijk eigenaar wordt van de installatie. Dit stelt u in staat om volledig te profiteren van alle voordelen, zoals duurzame energieopwekking en mogelijke fiscale voordelen, zonder verdere verplichtingen

Huur

Kies voor het huren van een solar carport en geniet van de voordelen zonder de noodzaak voor een initiële investering. Dit model omvat volledig onderhoud en service door de verhurende partij, waardoor u zorgeloos kunt genieten van duurzame energie op uw parkeerterrein.

Financial Lease

Verwerf een solar carport via een lening die u over een overeengekomen termijn afbetaalt. Aan het eind van de termijn bent u volledig eigenaar van de installatie. Deze optie combineert het voordeel van gespreide betaling met het uiteindelijke eigendom, ideaal voor bedrijven die investeren in hun toekomst.

PPA

Sluit een overeenkomst af waarbij u betaalt voor de energie die uw solar carport opwekt, uitgedrukt in een prijs per kWh. Deze constructie is vooral interessant vanwege de minimale voorinvestering en het uitbesteden van operationele risico’s, hoewel het juridisch complexer kan zijn.