Houten solar carport

Een duurzame solar carport van hout

Het Bos is onze houten solar carport serie. Hout is een duurzaam materiaal om mee te bouwen. Solar carports gemaakt van hout: duurzamer kan het bijna niet.


De structuur

Alle aspecten van de houten solar carport zijn gefocust op duurzaamheid. De onderconstructie van de houten solar carports is gemaakt van geoptimaliseerd Douglas hout. De houten balken zijn zeer stabiel en maatvast, waardoor het kromtrekken en scheuren beperkt wordt. Dit komt door het bewerkingsproces: het hout is gedroogd, gevingerlast, duplo verlijmd, geschaafd en gekant.  Al het hout dat gebruikt wordt, is ook duurzaam geproduceerd: afkomstig uit lokale bossen, waar herbebossing en houtkap plaatsvinden in overeenstemming met de levenscyclus van het bos. Het Douglas hout valt dan ook onder duurzaamheidsklasse 3 en heeft een KFC keurmerk.


Hierop wordt een kap van zonnepanelen geplaatst in een frame van  circulair aluminium. Het aluminium is voornamelijk samengesteld uit gerecycled aluminium en geproduceerd door gebruik te maken van groene energie. De glas-glas bifacial zonnepanelen van fabrikant Solitek worden cradle to cradle produceerd in Europa en zijn van zeer hoge kwaliteit.