Home » Over ons » MVO

MVO

Een expert op het gebied van solar carports

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

“Practice what you preach”! Bij SolarParking proberen we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zo veel mogelijk in de praktijk toe te passen. Dit betekent concreet dat:

– Het elektriciteitsverbruik van kantoor voor 100% duurzaam wordt opgewekt door onze eigen zonnepanelen. Ons pand op de Rubberstraat heeft energielabel A.
– Inmiddels hebben we ook een batterij geïnstalleerd, zodat we de opgewekte energie ook op kunnen slaan.
– Dit jaar hebben we onze 4e elektrische auto gekocht. Komend jaar verwachten we de 1e elektrische bedrijfsauto aan te schaffen.
– We rijden zo min mogelijk in de spits om vervuilende filekilometers te voorkomen.

Ons ISO 9001 certificaat toont aan dat wij continu bezig zijn onze bedrijfsvoering te verbeteren.


So Powerful Foundation

SolarParking is trots sponsor van de So Powerful Foundation. Deze Stichting maakt zonne-energie beschikbaar op plekken waar dit het grootste verschil kan maken, zoals bijvoorbeeld bij scholen en ziekenhuizen in Afrika. ‘Solar where it matters most’.

De oprichters van deze Stichting kennen we al langer, en het team van So Powerful bewijst wat ons betreft dat als je iets écht wilt, je ook écht een verschil kan maken. Keep up the good work guys!


Sociaal betrokken

Binnen SolarParking vinden we het belangrijk om een inclusief beleid te voeren. Bij ons werken ook mensen die via de participatiewet op zoek zijn naar een baan. Naast dat wij hen werk bieden, maken we samen een opleidingsplan en zorgen we voor een goede integratie binnen ons team.


Circulariteit – 2e hands zonnepanelen

De laatste tijd zien we vaker dat een eerste set zonnepanelen wordt vervangen door een nieuwe set zonnepanelen met meer vermogen, bijvoorbeeld bij een verhuizing of wanneer de eerste set – vaak gekocht bij groepsaankopen – z’n beste tijd gehad heeft.

De nog werkende zonnepanelen worden vervolgens gedemonteerd en zijn helaas niet zo veel meer waard. Maar, ze doen het nog wel! Sportclubs en andere verenigingen kunnen deze zonnepanelen goed gebruiken, dus stellen wij ze gratis ter beschikking. Dat scheelt hen ongeveer de helft van de investering. De clubs betalen alleen nog voor de omvormer, montagematerialen, bekabeling en de montagekosten.

Rugbyclub AAC uit Amsterdam is de eerste vereniging die een set van 24 stuks heeft ontvangen. Dit levert hen een besparing van ruim € 1.000 per jaar op. Atletiekvereniging Tempo uit Bussum was de tweede vereniging, en het C’est La Vie-huis in Naarden de eerste Stichting.

De enige voorwaarde die wij stellen, is dat de clubs het niet erg moeten vinden dat er verschillende kleuren zonnepanelen met verschillende vermogens op het dak liggen.

SolarParking / SolarPartners

Rubberstraat 6
1411 AL Naarden

contactformulier