Home » Projecten » SolarParking Hengelo

SolarParking Hengelo

Over dit project

In juli 2022 hebben wij onze grootste solar carport tot dusver opgeleverd: Solar Parking in Hengelo. Deze installatie heeft 1.834.860 Wattpiek aan vermogen, geleverd door 3.462 bi-facial zonnepanelen. De bouw van deze solar carport installatie is uitgevoerd in gedeeltes, zodat klanten ten alle tijden gebruik konden blijven maken van de parkeergelegenheden. Het eerste gedeelte is gebouwd op de bovenste verdieping van een parkeergarage, en het tweede gedeelte is gebouwd op het parkeerterrein op maaiveld.


Brandveiligheid

Een deel van deze solar carports is gebouwd op een parkeergarage, waar bezoekers parkeren. Uit veiligheidsoverwegingen is er bij dit gedeelte van het project voor gekozen om extra maatregelen te treffen mocht er brand ontstaan. Normaal gesproken blijft er bij afschakeling van de omvormers namelijk nog steeds spanning op de strings met zonnepanelen staan. Door middel van “Fireswitches” van Conduct wordt de installatie spanningsloos gemaakt tussen de omvormers en de zonnepanelen. Dit maakt het voor de brandweer een stuk veiliger om een brand te blussen en wordt de solar carport een stuk brandveiliger.


De Solar Parking in Hengelo is mede tot stand gekomen dankzij de uitstekende samenwerking met de technische dienst, de shop manager en de nationale organisatie van deze retailorganisatie, alsmede Maelstroom technisch advies, Morren Solar en Conduct Technical Solutions.


Interesse in een solar carport? Neem contact met ons op!

550

Parkeerplaatsen

3.462

Zonnepanelen

1.835.000 Wp

Geïnstalleerd vermogen

1.707.000 kWh

Jaarlijkse opbrengst.

Dat is genoeg groene energie voor:

488

huishoudens

10.242.000

elektrische autokilometers

724 ton

CO2 besparing

Project in beeld