Home » Projecten » Solar Pergola Amsterdam

Solar Pergola Amsterdam

Een solar carport naast een datacenter in Amsterdam

Over dit project

Voor Unica Building Services hebben we een solar pergola geïnstalleerd voor een belangrijke Amerikaanse klant. Dit datacenter, het eerste in Europa met een solar pergola, geniet nu van een overdekt parkeerterrein met zonnepanelen. Dit biedt niet alleen maximale opbrengst, maar ook beschutting voor voertuigen.


De uitdaging

Tijdens het proces van het aanvragen van de omgevingsvergunning bleek het bijna eenvoudiger te zijn om een nieuw datacenter te bouwen dan om een pergola met zonnepanelen te installeren. Een extra uitdaging was het vereiste om tijdens het funderingsproces geen enkele vorm van trilling te veroorzaken.


Onze oplossing

De Gemeente Amsterdam reageerde positief op het voorgestelde duurzaamheidsinitiatief voor het parkeerterrein. Met hun steun hebben we een GRO (Goede Ruimtelijke Onderbouwing) opgesteld om de aanvraag van de omgevingsvergunning te ondersteunen. We hebben de juiste partner gevonden voor de fundering, die in staat was om trillingsvrij te heien. Het datacenter heeft geen schade opgelopen en het personeel is verheugd dat ze nu droog en veilig kunnen parkeren.


We willen het team van Unica Building Services bedanken voor de geweldige samenwerking en kijken uit naar nog meer projecten bij deze klant.


Interesse in een solar carport? Neem contact met ons op!

72

Parkeerplaatsen

792

Zonnepanelen

356.000 Wp

Geïnstalleerd vermogen

306.000 kWh

Jaarlijkse opbrengst.

Dat is genoeg groene energie voor:

88

huishoudens

1.836.000

elektrische autokilometers

130 ton

CO2 besparing

Project in beeld