Home » Projecten » SolarParking Dronten

SolarParking Dronten

Een solar carport op een parkeerterrein in Dronten

Over dit project

Op vrijdag 11 september 2020 onthulden wethouder Siepel van gemeente Dronten en gedeputeerde De Reus van provincie Flevoland het bouwbord van het project PowerParking. Daarmee gaven zij het startsein voor de aanleg van bijna 1100 zonnepanelen op het parkeerterrein achter het gemeentehuis van Dronten.


Dit is onderdeel van het innovatieve en duurzame EFRO-project PowerParking (EFRO: Europees Fonds Regionale Ontwikkeling) met als doel om hernieuwbare energieopwekking, elektrisch laden en energieopslag slim te integreren. “Duurzaamheid is een van de speerpunten van onze gemeente. Ik ben er dan ook extra trots op dat we dit prachtige duurzame en innovatieve project hier in Dronten mogen neerzetten”, aldus wethouder Siepel, portefeuillehouder voor het project verbouwing gemeentehuis. Met dank aan de projectpartners Pieter van Kruistum, Eneco, Bramer, Morren Solar en Lomans.


De verbouwing

Woensdag 14 april 2021 was de officiële opening van PowerParking Dronten, een solar carport op het parkterrein van het gemeentehuis. Met bijna 1.100 lichtdoorlatende zonnepanelen, verdeeld over 150 parkeerplaatsen, is het ontwerp heel luchtig en transparant gebleven. Bewoners in de buurt parkeren liever onder de solar carports dan op het open terrein.


Interesse in een solar carport? Neem contact met ons op!

150

Parkeerplaatsen

1.056

Zonnepanelen

465.000 Wp

Geïnstalleerd vermogen

432.000 kWh

Jaarlijkse opbrengst.

Dat is genoeg groene energie voor:

124

huishoudens

2.592.000

elektrische autokilometers

184 ton

CO2 besparing

Project in beeld