Home » Projecten » SolarParking Jachthaven Ketelmeer

Jachthaven Ketelmeer

Een solar carport op een parkeerterrein in Ketelhaven

Over dit project

Bij de Jachthaven Ketelmeer in de Gemeente Dronten hebben we 20 parkeerplaatsen voorzien van een overkapping met het nieuwe Y-vormige model van SolarParking. Dankzij de vervanging van de schoren door een trekstang heeft dit vernieuwde model een elegantere uitstraling gekregen, die perfect past bij de omgeving van de jachthaven.


De uitdaging

De Jachthaven Ketelmeer streefde ernaar energieneutraal te worden, maar stuitte op een obstakel: het ontbreken van een geschikt dak voor dit doel. Na geïnspireerd te zijn door ons eerdere project in de Gemeente Dronten, heeft de jachthaven contact met ons gezocht.


Onze oplossing

In samenwerking met het team van de jachthaven hebben we een overkapping met zonnepanelen kunnen installeren op een geschikt deel van het parkeerterrein. De 20 parkeerplaatsen genereren voldoende energie om te voorzien in de behoeften van de jachthaven. Dankzij een hoofdaansluiting van 3 x 80 Ampère kan de jachthaven Ketelmeer nog steeds optimaal profiteren van de salderingsregeling. Deze solar carport resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen, waar zowel het team als de gasten nog vele jaren van zullen profiteren.


Graag willen we Wim en het overige team hartelijk bedanken voor de uitstekende samenwerking. Jullie dienen als een bron van inspiratie voor de gemeenschap, aangezien zowel een andere jachthaven als een nabijgelegen camping nu ook interesse hebben getoond in een solar carport.


Interesse in een solar carport? Neem contact met ons op!

20

Parkeerplaatsen

132

Zonnepanelen

75.240 Wp

Geïnstalleerd vermogen

70.000 kWh

Jaarlijkse opbrengst.

Dat is genoeg groene energie voor:

20

huishoudens

420.000

elektrische autokilometers

30 ton

CO2 besparing

Project in beeld