Home » Projecten » Solar Parking Eindhoven

Solar Parking Eindhoven

Een solar carport op een parkeerdek in Eindhoven

Over dit project

Bij een toonaangevende retailer hebben we hun parkeergarage getransformeerd met drie rijen duurzame solar carports. Klanten genieten nu van beschutting onder deze zonnepanelen, die de retailer ondersteunen in het bereiken van hun duurzame ambities.


De uitdaging

Het creëren van een solar carport boven een drukbezocht parkeerdek bracht diverse uitdagingen met zich mee. Een belangrijk aspect is het extra gewicht van de solar carport constructie. Dit gewicht moet veilig en zonder compromissen door de bestaande structuur van de parkeergarage gedragen kunnen worden. Bovendien was het essentieel om tijdens de bouw de veiligheid en het comfort van de bezoekers te waarborgen, en moest de installatie vandalismebestendig zijn.


Onze oplossing

Om de solar carport veilig te integreren,  is ervoor gekozen de constructie direct te funderen op de bestaande kolommen van de parkeergarage. Deze aanpak zorgt voor een solide en veilige constructie, afgestemd op de specifieke eisen van het bestaande parkeerdek. Met strikte veiligheidsmaatregelen en de hoogste standaarden (VCA** en ISO9001), is het risico op incidenten geminimaliseerd. En om vandalisme te voorkomen en klantenveiligheid te verzekeren, is alle bekabeling en apparatuur ‘hufter proof’ geïnstalleerd. Bovendien zijn er 20 laadpalen toegevoegd, waarmee klanten hun elektrische voertuigen kunnen opladen met de duurzaam opgewekte energie.


De succesvolle afronding de Solar Parking in Eindhoven is mede tot stand gekomen dankzij de uitstekende samenwerking met de technische dienst, de shop manager en de nationale organisatie van deze retailorganisatie, alsmede Maelstroom technisch advies, Morren Solar en Conduct Technical Services.


Interesse in een solar carport? Neem contact met ons op!

256

Parkeerplaatsen

1.584

Zonnepanelen

832.000 Wp

Geïnstalleerd vermogen

774.000 kWh

Jaarlijkse opbrengst.

Dat is genoeg groene energie voor:

222

huishoudens

4.644.000

elektrische autokilometers

328 ton

CO2 besparing

Project in beeld